Autokari
Laatumerkkien autotalo. Varkaus | Pieksämäki | Jyväskylä | Helsinki
HondaKIAMitsubishiFord

Yrityshistoria

Varkaudessa, Pieksämäellä ja nyt myös Jyväskylässä toimiva Autokari on tehnyt luotettavaa ja asiakaslähtöistä autokauppaa Keski-Savossa jo yli 30 vuotta. Autokauppias Kari Tarvonen jätti elinkeinoilmoituksen autokauppiaaksi ryhtymisestä vuonna 1982 ja teki päätyön ohessa pienimuotoista autokauppaa kotipihallaan.

Pieksämäkeläisen kuljetusliike Veli Teittisen palveluksessa siihen asti rekkaa ajanut Tarvonen siirtyi 1989 Varkauteen Relanderinkadulle, missä yritys viihtyikin vuoden 2012 loppuun. 

Tällä hetkellä Autokari Oy toimii Varkaudessa uusissa tiloissa viitostien varrella Käpykankaantiellä Fordin, Hondan, Kian sekä Mitsubishin jälleenmyyjänä ja samoja merkkejä myydään myös Pieksämäellä, jossa liikkeen vetäjänä toimii Karin poika Jori Tarvonen, toinen Karin pojista Riku toimii automyyjänä Varkaudessa.

Autokari Oy jälleenmyy suosittuja laatumerkkejä ja automerkkien kirjo on vaihdellut vuosien saatossa.
Uusien autojen lisäksi Autokarin laajasta valikoimasta löytyy hyviä vaihtoautoja niin Varkaudesta kuin Pieksämäeltäkin. Myös tavara- ja hyötyajoneuvojen kauppa näyttelee merkittävää osaa Autokarin toiminnassa ja valikoimissa on kaikkiin kokoluokkiin ja käyttötarkoituksiin sopivia ajoneuvoja

Autokari on erikoistunut myös omaan autojen tuontiin. Yritykselle on yli 10 vuoden aikana muotoutunut luotettavat ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Saksaan ja Viroon, jonka myötä on myös perustettu tytäryhtiö; Autokari Eesti, Tallinnaan.

Autokari on saavuttanut vuosien mittaan merkittävän maineen koko Keski-Savon autokaupassa. Merkittäviä  pitkäaikaisia asiakassuhteita on muodostunut runsaasti myös läpi Suomen.  
Autokari palkittiin vuonna 1994 Suomen parhaana Citröen -myyjänä niin asiakastyytyväisyydellä kuin myynnillisesti mitattunakin ja vuosina 2013-2014 Autokari saavutti ykkössijan Honda-myyjänä. 

Kari Tarvonen on saavuttanut menestystä myös moottorikelkkailussa voittamalla arvostetun Giant enduron Kemijärvellä 2009, sekä endurossa myös legendaluokan SM-mitalisijoja.